Yrityksestä

Koroisten Puutarha Oy on pikkutaimien tuotantoon ja maahantuontiin sekä ryhmäkasvien viljelyyn erikoistunut yritys. Toimitilamme sijaitsevat Turussa Vanhan Tampereentien varrella Liedon rajan tuntumassa.

Viljelyvuotemme käynnistyy vuodenvaihteessa pikkutaimien kylvöillä. Viljelemme ryhmäkasvien sekä vihannesten ja maustekasvien pikkutaimia.

Toimitamme puolivalmiina laajaa ryhmä- ja ruukkukasvivalikoimaa. Valikoimaamme kuuluvat esimerkiksi jalo- ja enkelinsilmäpelargonit, marketat, begoniat, inkaliljat ja joulutähdet.

Viljelemme myyntivalmiita ryhmä-, ruukku- ja maustekasveja ympäri vuoden.

Syysviljelyssä päätuotteemme on syklaami. Joulumyyntiin viljelemme laajan valikoiman erilaisia joulutähtiä.

Ympäri vuoden tuomme maahan eri toimittajilta ryhmä-, ruukku- ja maustekasvien pistokkaita ja taimia.

Jos et löydä valikoimastamme toivomaasi tuotetta, kysy meiltä rohkeasti lisää.

Historiaa ja nykypäivää

Tarinamme alkaa 1950-luvulta, jolloin Turussa Koroistenniemellä sijaitsevalla Koroisten tilalla viljeltiin viljaa ja vihanneksia. 1960-luvulla tuotanto vaihtui leikkovihreiden ja ruukkukasvien viljelyyn. Koroisten Puutarha aloitti Suomessa ensimmäisenä ryhmäkasvien taimituotannon. 1970-luvulla alkoi taimien maahantuonti Saksasta.

Lisääntynyt tuonti, laajentunut lajikevalikoima ja paakkutaimikasvatus asettivat uudet vaatimukset viljelylle. 1990-luvun alussa valmistuivatkin uudet, 6000 m2 laajuiset toimitilat nykyiselle paikalleen.

Vuodesta 2007 alkaen olemme tehneet tiivistä yhteistyötä saksalaisen jalostusorganisaation Volmaryn kanssa. Vuonna 2009 liityimme osaksi Helle-konsernia.

Vuonna 2012 meille valmistui hakevoimala, joka tuottaa pääosan kuluttamastamme lämmöstä. Vuonna 2017 valmistui 3000 m2 laajuinen uudisosa. Sen viljelypinta-alasta 50 %:ssa on led-valaistus.

Koroisten Puutarha täyttää Laatutarha-ohjeiston vaatimukset. Ryhmäkasvituotannossa on käytössä Kauniisti kotimainen -merkki ja yrttituotannossa Puhtaasti kotimainen -merkki. Uusien tilojen ja joustavan palveluasenteemme myötä voimme vastata hyvin nykyajan laadullisiin vaatimuksiin ja asiakkaidemme tarpeisiin.